Se & göra

Aktiviteter

Vandra och promenera

Omberg ligger i Östergötland vid Vätterns strand och är landets artrikaste skogslandskap med många sällsynta naturmiljöer. Den vackra bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna i beteslandskapet och de färgsprakande slåtterängarna är några av dem.

En milslång rasbrant med naturskogar sätter också stor prägel på landskapet. Du kan njuta av den fantastiska utsikten från Hjässan – Ombergs högsta punkt – och vandra bland jätteekar och månghundraåriga granar eller låta dig fängslas av de vackra orkidéerna som finns i Ombergs många kalkkärr.

Ett tips är den 10 km alt. 15 km långa Marialeden som börjar precis vid Borghamn Strand.

LÄS MER OCH HITTA KARTOR

Cykla

Runt Borghamn strand finns det både bra landsväg- och MTB-cykling. Roligt att notera är att både Halvvättern och Tjejvättern har depåer i Borghamn.

Omberg bjuder på bra och varierad MTB-åkning och det finns möjlighet att hyra cyklar på Borghamn strand.
 
MTB-uthyrningen sker i sammarbete med Woods & Water.
 
Du kan hyra cykel i receptionen eller boka på Woods & Waters hemsida.
 
 
 
 
 

Paddla kajak

Att paddla vid Omberg ger ofta ett dramatiskt intryck, här paddlar man längst bergskanten om stupar ner i den djupa Vättern, bokskogen hänger över oss och ger vattnet en turkos varm färg. Här finns även flera grottsystem och intressanta stenformationer. Vid några enstaka tillfällen per sommar ligger vattnet blankt här, men oftast ligger sunnanvinden på lite extra här och gör paddlingen mer fartfylld och rolig.

Kajakuthyrningen sker i samarbete med Woods & Water och Vätternkajak.

Du kan hyra kajak i receptionen eller boka kajak eller guidad kajaktur på Woods & Waters hemsida.

BOKA KAJAKTUR