Se & göra i Borghamn Strand och Omberg

Borghamn Strand vedeldad bastu/sauna vid sjön Vättern och Omberg

Vedeldad bastu och badtunna på piren med magisk utsikt över Vättern

Hyr vår vedeldade bastu och eller badtunnor som står på vår pir och låt dig hänföras av utsikten över Vättern. Att basta och sen hoppa i Vättern är en perfekt avslutning på en vandring på Omberg, fest eller konferens.

Skicka bokningsförfrågan till info@borghamn.com eller ring 0143-10999.

LÄS MER OM VÅRT NATURPAPAKET

PRIS OCH BASTUREGLER

Vandra Signaturled Omberg, pilgrimsleden är vacker vår, sommar och höst

Vandra på Omberg

Köp med dig vårt goda utflyktspaket med en sikwrap, hempressad äppelmust, kokosbar, påfyllning av egen termos  och vandra i Ekopark Omberg.

Omberg ligger i Östergötland vid Vätterns strand och är landets artrikaste skogslandskap med många sällsynta naturmiljöer. Här kan du vandra i vacker bokskog, bland jätteekar och månghundraåriga granar, genom beteslandskap, över färgsprakande slåtterängar och kalkkärr vars orkidéer börjar blomma i slutet på maj. Missa inte den den fantastiska utsikten över Vättern vid Ommaborgen och vid Västra Väggar.

Vandringstips är att gå förbi Bockakyrkogården till Ommaborgen och därifrån fortsätta Östgötaleden till Västra Väggar och sen Sjövägen tillbaka till Borghamn strand, eller Mariarundan runt norra Omberg. Bägge två är under en mil långa. Vill du går längre kan du gå Omberg runt som är 2,5 mil och tar en dag.

VANDRINGSTIPS OCH KARTOR

LÄS MER OM VÅRA VANDRINGSPAKET

Elcykel utflykt på Omberg

Cykla på Omberg

Omberg har en fantastisk natur. Från Borghamn Strand till Ellen Keys Strand kan ni njuta av den hisnande utsikten på den slingrande enkelriktade Sjövägen som  går utmed Vätternbranterna.

Ni får gärna hyra våra elcyklar och välja intensiteten på träningspasset. Det är rätt skönt att få lite hjälp i de värsta uppförsbackarna.

LÄS MER OM VÅRT ELCYKELPAKET

Paddla kajak på Vättern

Att paddla vid Omberg ger ofta ett dramatiskt intryck, här paddlar man längst bergskanten om stupar ner i den djupa Vättern, bokskogen hänger över oss och ger vattnet en turkos varm färg. Här finns även flera grottsystem och intressanta stenformationer. Vid några enstaka tillfällen per sommar ligger vattnet blankt här, men oftast ligger sunnanvinden på lite extra här och gör paddlingen mer fartfylld och rolig.

Kajakuthyrningen sker i samarbete med Vätternkajak.

Du kan hyra kajak i receptionen eller boka kajak eller guidad kajaktur på Vätternkajak

Guidade turer på Omberg

I och runt Borghamn Strand finns det flera möjligheter att gå på guidade kultur- och naturvandringar. Följ med på en vandring om Borghamns Strands spännande historia som sträcker sig från 1100-talet eller på en guidad tur upp på Omberg.

Klicka på länken nedan för att läsa mer om de guidade turer som erbjuds.

LÄS MER OM VÅRT LYXVANDRINGSPAKET MED GUIDE

LÄS MER OCH BOKA GUIDADE TURER