Se & göra i Borghamn och Omberg

Borghamn Strand vedeldad bastu, sauna sjönära

Vedeldad bastu vid Vättern och badtunna

Nu har vår nybyggda vedeldade bastu och två vedeldade badtunnor tagit plats på Bondbryggan. Att basta och bada och sen hoppa i den största renvattenpoolen Vättern är en perfekt avslutning på en vandring på Omberg eller en fest eller konferens. Låt dig hänföras av utsikten över Vättern och kombinera med ett uppfriskande dopp i det klara vattnet.

Boka genom att maila till info@borghamn.com eller ring 013-81000.

PRIS OCH BASTUREGLER

 

Vandra på Omberg

Omberg ligger i Östergötland vid Vätterns strand och är landets artrikaste skogslandskap med många sällsynta naturmiljöer. Den vackra bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna i beteslandskapet och de färgsprakande slåtterängarna är några av dem.

En milslång rasbrant med naturskogar sätter också stor prägel på landskapet. Du kan njuta av den fantastiska utsikten från Hjässan – Ombergs högsta punkt – och vandra bland jätteekar och månghundraåriga granar eller låta dig fängslas av de vackra orkidéerna som finns i Ombergs många kalkkärr.

Ett tips är den 10 km alt. 15 km långa Marialeden som börjar precis vid Borghamn Strand.

LÄS MER OCH HITTA KARTOR

Fiska lax från piren i Borghamn Strand under perioden november -december

 
När mörkret kommer krypande söker sig algerna upp till ytan, efter kommer spiggen och efter spiggen kommer laxen som äter spigg.
 
Det känner inbitna fiskare till som t.ex Tomas Karlsson med familj som troget kommer varje år sen åtta! år tillbaka. Hela familjen är fisketokig och de kombinerar fiske med familjemys i byggnaden Kommendanten som vi har öppet fram till jul. Här finns två- och fyrbäddsrum samt en juniorsvit med infrabastu och ett fullt utrustat vandrarhemskök.
 
Under lågsäsong bokar ni genom att maila till:
info@borghamn.com e ller ringa 013-81000. telefontid är mellan klockan 11-14
Kostnad:
Tvåbäddsrum 720-840
Fyrbäddsrum: 1100-1400kr
Fyrbäddsrum med dusch, toalett, egen ingång och tillåtet för hund: 1300-1700
Bäddlinne och handduk ingår.
Gemensam dusch och toalett.
Det finns även en vedeldad bastu ute på piren och härligt uppfriskande Vätternvattnen att bada i.

Paddla kajak på Vättern

Att paddla vid Omberg ger ofta ett dramatiskt intryck, här paddlar man längst bergskanten om stupar ner i den djupa Vättern, bokskogen hänger över oss och ger vattnet en turkos varm färg. Här finns även flera grottsystem och intressanta stenformationer. Vid några enstaka tillfällen per sommar ligger vattnet blankt här, men oftast ligger sunnanvinden på lite extra här och gör paddlingen mer fartfylld och rolig.

Kajakuthyrningen sker i samarbete med Vätternkajak.

Du kan hyra kajak i receptionen eller boka kajak eller guidad kajaktur på Woods & Waters hemsida.

Guidade turer på Omberg

I och runt Borghamn Strand finns det flera möjligheter att gå på guidade kultur- och naturvandringar. Följ med på en vandring om Borghamns Strands spännande historia som sträcker sig från 1100-talet eller på en guidad tur upp på Omberg.

Klicka på länken nedan för att läsa mer om de guidade turer som erbjuds.

LÄS MER OCH BOKA GUIDADE TURER