Våra byggnader och rum

Borghamn Strand ser ut som en liten by med sina med 22 byggnader utspridda precis vid foten av Omberg och utmed Vätterns strand. De flesta husen uppfördes vid början eller i mitten på 1800-talet (se fliken Historia för mer information) och är byggnads- och kulturminnesmärkta. Det innebär att byggnaderna inte får byggas om och renoveras hur som helst. De har därför inte samma standard som dagen nybyggda hus och detta bidrar till att rummen kan vara lite lyhörda och golven kan knarra. Men det är ju hela charmen! Du kan verkligen känna tidens vingslag och insupa den historiska atmosfären när du bor här. Vi har i dagsläget 32 rum och 85 bäddar utspridda på fyra stora hus, två små torp samt ett litet hus vid vattnet. Alla våra rum är TV- och rökfria och alla våra rum och gemensamma lokaler har gratis Wifi.

Omma

Omma

Parallellt med Husmor och Baltzar ligger områdets längsta hus som är hundra meter långt. På bottenplan finns vår reception och café samt restaurang. På övervåningen finns våra ”logement” med 14 bäddar fördelade på två vackra rum med kakelugnar samt ett familjerum med 6 bäddar.

Baltzar

Baltzar

I Baltzars bottenvåning finns vår festsal med fönster ut mot Vättern från tre håll och mitt emot festsalen ligger ett av våra två vandrarhemskök. På övervåningen finns det en- två- och trebäddsrum.

Husmor

Husmor

På andra våningen i Husmor finns 7 stycken dubbelrum varav 3 stycken har eget badrum. Det finns även ett litet kök och ett par sittplatser.

Kommendanten

Kommendanten

I Kommendanten finns dubbelrum med dubbelsäng, rum med två enkelsängar och två rum med fyra bäddar. På bottenvåningen finns även ett vandrarhemskök och en matsal På tredje våningen ligger vår juniorsvit med utsikt över Vättern. Rummet har eget badrum komplett med infrabastu.
 

På östra gaveln ligger rum K10 med egen ingång, dusch och toalett. Här är hundar varmt välkomna.

Hamnvaktarstugan & Lillstugan

Hamnvaktarstugan & Lillstugan

Hamnvaktarstugan och Lillstugan är våra charmiga 1800-tals torp som ligger mjukt inbäddade i sin lilla torparträdgård. Hamnvaktarstugan har en dubbelsäng och Lillstugan har två enkelsängar. Dusch och toalett finns i angränsande hus. Stugorna är perfekt att hyra en helg när man vill komma bort från allt. Du kan hyra dessa per natt eller per vecka.

I bägge hamnstugorna är hundar varmt välkomna.