BYGGNADER & RUM

Borghamn Strand ser ut som en liten by med sina med 22 byggnader utspridda precis vid foten av Omberg och utmed Vätterns strand.

De flesta husen uppfördes vid början eller i mitten på 1800-talet (se fliken Historia för mer information) och är byggnads- och kulturminnesmärkta. Hela området är även ett Arbetslivsmuseum.

Det innebär att byggnaderna inte får byggas om och renoveras hur som helst. De har därför inte samma standard som dagen nybyggda hus och detta bidrar till att rummen kan vara lite lyhörda och golven kan knarra. Men det är ju hela charmen! Du kan verkligen känna tidens vingslag och insupa den historiska atmosfären när du bor här.

Vi har i dagsläget 32 rum och 85 bäddar utspridda på fyra stora hus, två små torp samt ett litet hus vid vattnet.

Alla våra rum är TV- och rökfria och alla våra rum och gemensamma lokaler har gratis Wifi.

Omma

Omma

Parallellt med Husmor och Baltzar ligger Omma, områdets hundra meter långa hus. På bottenplan finns receptionen, café, restaurang, ett mindre grupprum för 12 personer och ett större för ca 100 personer.

På övervåningen finns våra ”logement” med 14 bäddar fördelade på två vackra rum med kakelugnar samt ett familjerum med 6 bäddar, ett litet pentry och soffhörna.

Baltzar

Baltzar

I Baltzars bottenvåning finns vår ljusa och vackra festsal/konferensrum med plats för ca hundra personer. Rummet ligger några meter från Vättern. Mitt emot festsalen ligger ett av våra två vandrarhemskök.

På övervåningens västra del finns  sex stycken 1-3 bäddsrum  med vandrarhemsstandard som delar dusch och toalett och med magisk utsikt över Vättern.

I den östra delen finns fyra 1-3 bäddsrum med hotellstandard som har egen dusch och toalett.

Husmor

Husmor

 Byggnaden “Husmor” har endast rum i hotellstandard. Här finns 7 stycken dubbelrum varav 3 har eget badrum. De andra fyra rummen delar på tre badrum. Här finns finns även ett litet kök med ett par sittplatser.

Kommendanten

Kommendanten

Byggnaden “Kommendanten” har totalt tio rum varav sju rum har vandrarhemsstandard med delad dusch och toalett. På tredje våningen finns två  juniorsviter. Den ena sviten har magisk utsikt över Vättern och infrabastu. Den den andra har en härlig utsikt över vår fina trädgård. På bottenvåningen finns även ett välutrustat vandrarhemskök och en liten matsal.
 

Hundrum

På östra gaveln ligger ett fyrbäddsrum med egen ingång, dusch och toalett där hundar är varmt välkomna.

Hamnvaktarstugan & Lillstugan

Hamnvaktarstugan & Lillstugan

Hundvänliga stugor Hamnvaktarstugan och Lillstugan är charmiga 1800-tals torp som ligger mjukt inbäddade i sin lilla torparträdgård. Hamnvaktarstugan har en dubbelsäng och Lillstugan har två enkelsängar. Dusch och toalett finns i angränsande hus. Stugorna är perfekt att hyra en helg när man vill komma bort från allt. Du kan hyra dessa per natt eller per vecka.

Vi accepterar max två hundar i en stuga