Sten födde Borghamn
Kulturhistoriskt paket på lördagar kl. 15-16.15 eller onsdagar kl. 17-18.15

September
Lördagar 7/9, 21/9 kl 15-16.15
Oktober
Lördag 5/10 kl 15-16.15

Upplevelsen börjar med att du kommer till Borghamn Strand på eftermiddagen. Du väljer själv om du ska laga din kvällsmat före eller efter guidningen. Du kan hyra en wok av oss och woka din mat på öppen eld utomhus eller grilla eller laga mat i inomhus i vårt vandrarhemskök. Det brukar bero på vädret vad gästerna väljer. Därefter möter du tillsammans med de andra intresserade guiden vid parkeringen för den spännande guideturen som är på lite mer än en timme. Kvällen spenderar du sedan efter eget huvud. Du kan till exempel jogga, gå på upptäcktsfärd i områden eller läsa en god bok framför vår brasa i lobbyn innan du kryper till kojs. Efter en skön sömn äter du frukost i vår matsal. Därefter kan du strosa omkring i vårt närområde eller ta en promenad utmed Borghamns strandpromenad och avsluta med kaffe och kaka innan du så sakta vänder hemåt.

Nedanför Ommaborgen pågår kalkstensbrytning sedan 1100talet och mycket sten har levererats till många kända byggnader i Sverige såsom Vadstena Klosterkyrka. Leveranser till bygget av Göta kanal och Karlsborgs fästning var anledningen till att hamnen med sina intressanta byggnader anlades och orten Borghamn fick sitt namn. Varför ser hamnområdet ut som det gör? Vem är begravd på Bockakyrkogården? Kultur, natur och geologisk guidning i Borghamns stenbrott- och hamnområdet (”Göta kanalbolagets” och ”Kronoarbetskårens Borghamn”).

Pris
1080 kr för en person
1570 kr för två personer i samma rum

Ingår i priset
Guidad tur, frukost, en natt i dubbelrum, bäddlinnen, handduk, och städning samt kaffe och kaka.

BOKA HÄR genom att fylla i formuläret nedan eller genom att maila till [email protected] med ämnesrad “Sten födde Borghamn”.