Skäggmespaket
21 - 22 september

Skäggmesen upptäcktes i Sverige för första gången 1965 och är därför en relativt ny art i vår fågelfauna. Det största beståndet i Sverige finns just vid den vassrika sydvästra delen av Tåkern. Skäggmesens namn kommer sig av hannens svarta fjädrar som ser ut som spetsiga polisonger. Dess läte är snabbt upprepade ping och tjing som ibland följs av ett utdraget tjirr samt en lågmäld sång.

Upplevelsen börjar på Naturrum Tåkern lördagen den 21 september kl. 13:30. Här möter Guiden upp och ni får en introduktion till Skäggmesens värld samt kaffe eller te med smörgås samt en genomgång av Naturrums utställning. Därefter vandrar ni iväg
genom vassarna och letar upp plingande skäggmesflockar. Längs vägen visar guiden även på Tåkerns rika fågelliv både precis runt om er och med hjälp av kikare.

Guidningen avslutar klockan 18.00 då ni återvänder till Borghamn Strand för en rejäl kvällsmat vid den öppna brasan i matsalen. Därefter kryper ni till kojs, antingen i våra fina flerbäddsrum med kakelugnar eller i ett eget rum. På söndagsförmiddagen är ni välkomna att besöka Naturrums utställning och få visning kl.10.30 eller se ringmärkning som förevisas vid fågeltornet kl. 8-11.

Du kan låna kikare på Naturum. Du behöver kläder efter väder och bra skor.

Pris
1165 kr för en person i sexbäddsrum

1390 kr för en person i bäddat dubbelrum med dusch och toalett i korrodoren

Ingår i priset

  • Introduktion av Naturum Tåkern
  • Kaffe/te/saft/varm choklad & smörgås
  • Guidning i ca 3 timmar vid Tåkern
  • Stadig Kvällsmat
  • Övernattning i ett sexbäddsrum/dubbelrum med bäddlinne,
    handduk och städning
  • Frukost

BOKA HÄR genom att fylla i formuläret nedan eller genom att maila till [email protected] med ämnesrad “Skäggmespaket”.

Close Menu