Pilgrimspaket

Välj ett av de tillgängliga datumen nedanför

 

28 okt-3 november

Du som vill göra någonting annorlunda, bryta vardagen och få tid för reflektion och eftertanke, ta med dina vänner eller din familj, lämna mobilen hemma och vandra någon av de två Pilgrimslederna, Marialeden eller Klosterleden på Omberg, under någon helg i maj, september eller oktober.
 

Pilgrimspaketet vänder sig till dig som vill vandra själv eller i grupp och erbjuder vår hemlagade soppa med hembakt bröd tillsammans med ett glas vin eller valfri dryck på kvällen när ni kommer. På natten sover ni i ett av våra sexbäddsrum och på morgonen äter ni frukost i vår matsal. Ni får sen med er ett lunchpaket till er fortsatta vandring. Klosterleden fortsätter mot Sveriges mest kända pilgrimsdestination, Vadstena klosterkyrka med reliker från vårt helgon Heliga Birgitta. Bredvid kyrkan ligger Pilgrimscentrum där ni kan få ett pilgrimspass, fika och dela erfarenheter med andra pilgrimer.

Många människor oavsett kultur och religion, söker efter det heliga i sina liv och vill fördjupa en relation till sig själv andra och/ eller Gud. Ledorden för en pilgrim är frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande vilket är vad många känner vid en vandring på Omberg.
Klicka på länkarna för kartor över de två lederna och välj vilken sträckning som passar dig bäst.

Pris
920kr/person (en natt)

Ingår i priset
Bädd i sexbäddrum, sänglinne, handdukar, städ, frukost med nybakat bröd, hemlagad soppa med hembakat bröd, kaffe, valfri dryck samt ett matsäckspaket för din fortsatta vandring.

(Det går att uppgradera boendet om ni vill och det finns tillgängliga rum)

Tilläggspaket
För er som vill stanna någon extra dag till i Borghamn Strand kan boka ett tilläggspaket vilket är en en-timmas guidning av Roglösa kyrka och kyrkogård.  I en portal sitter Rogslösadörren, ett av Sveriges förnämsta konstverk från medeltiden.

Guidningen kostar 100 kr/person, minst 500, och max 1250 kr för en timmas guidning.

Boka tilläggspaketet genom att kontakta Kulturguidningar i Dal

Telefon:
0143-20119
076-765 1317

Email:
[email protected]

 

BOKA HÄR genom att fylla i formuläret nedan eller genom att maila till [email protected] med ämnesrad “Pilgrimspaket”.