Om oss

Vi, Amir och Katarina Atsmon, köpte fastigheten i juni 2018 och tog över vandrarhemsverksamheten i oktober samma år. Vi har gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning efter att i ca 25 år förvaltat och utvecklat gamla hus och med alla kulturminnesmärkta byggnader är Borghamn Strand verkligen en spännande utmaning för oss.
 
Vår ambition är att ta till vara på Borghamns unika historia och läge och förmedla känslan av natur och kultur till våra gäster. Vi vill utveckla de fantastiska möjligheterna som finns här med läget vid Vätterns strand och vid foten av Omberg. Här kan vi tillsammans med våra gäster ta båtturer på sommaren, kräft- och laxfiska på hösten och samtidigt njuta av Ombergs förtrollande natur, vars stigar bokstavligen ligger framför våra fötter. Stigar som tar oss utmed bråddjupa klippor, långa klapperstensstränder och trolska vandringsleder. Tanken är att med tiden utveckla olika paket där du tillsammans med professionella guider kan dyka ned i både natur- och kultur- inspirerande vandringar och aktiviteter och sova och äta hos oss.
 
En annan ambition är att forma vår fastighet- och vandrarhemsverksamheten till att bli så miljövänlig som möjligt. Vi har redan börjat se över vår energiförbrukning och har under hösten installerat bergvärme som ska förse hela verksamheten med varm och skön miljövänlig värme. Vi kommer att fortsätta med att isolera, se över vattenförbrukningen och sist men inte minst försöka börja köpa närodlat och ekologiskt i så stor utsträckning som vi förmår. En dröm är att kunna odla själv i den slumrande köksträdgården som finns på våra marker. Vi vill också tillsammans med våra gäster försöka minimera matsvinnet.
 
Vet ni om att ni kan att  resa till oss via Östgöta trafikens anropsstyrda närtrafik? Det är en lyxig tjänst där du via taxi eller en mindre buss kan åka till små idylliska avkrokar som Borghamn Strand. Du ringer bara Östgöta trafikens beställningscentral på telefonnummer 0771- 71 10 20, senast två timmar innan du vill resa. Tjänsten fungerar vardagar kl. 09.00-12.30, 17.00-22.00 samt lördagar och söndagar kl. 09.00-17. 00. Fint eller hur?
 

Vi väntar på dig som har höga krav på natur och kultur och vill bo lite enklare, gärna tillsammans med släkt och vänner i våra olika hus som ni kan hyra tillsammans, inte minst vid högtidstillfällen.

Välkommen!

Close Menu