Om oss

Vi, Amir och Katarina Atsmon, köpte fastigheten i juni 2018 och vi driver den tillsammans med vår son Elon, som ansvarar för all daglig verksamhet i restaurang och våra boenden. Vi har en gedigen 25-årig  erfarenhet av fastighetsförvaltning.
 
Borghamn strand är ett Kultur- och Byggnadsminnesmärkt område och ett arbetslivsmuseum, och en spännande utmaning för oss. Vår ambition är att ta till vara på Borghamns unika historia och läge och förmedla känslan av natur och kultur till våra gäster.
 
 Läget vid Vätterns strand och vid foten av Omberg ger fantastiska möjligheter. Här kan våra gäster ta båtturer på sommaren, kräft- och laxfiska på hösten och samtidigt njuta av Ombergs förtrollande natur, vars stigar bokstavligen ligger framför våra fötter. Stigar som tar oss utmed bråddjupa klippor, långa klapperstensstränder och trolska vandringsleder.
 
Utforska gärna våra olika paket där du tillsammans med professionella guider kan dyka ned i både natur- och kultur- inspirerande vandringar och aktiviteter och sova och äta hos oss.
 
Borghamn Strand har som mål att bli en så hållbar och miljövänlig verksamhet som möjligt. Vi installerade bergvärme 2018, isolerar tak, ser över vår vattenförbrukning, och har köpt en elbil till verksamheten. Våra möbler och utrustning är till största delen preälskade och vi använder oss av traditionella arbetsmetoder och material vid renovering.
Restaurangen köper närodlat och ekologiskt i så stor utsträckning som det går. Vi använder oss endast av vilt kött och fisk fångat i Vättern och serverar flera vegetariska och veganska rätter och bakverk. Vi vill också tillsammans med våra gäster försöka minimera matsvinnet.
 

Vi väntar på dig som har höga krav på natur och kultur och vill bo lite enklare. Området är perfekt för större och mindre möten, konferenser och fester tillsammans med släkt och vänner.

Välkommen!