Våra byggnader och rum

Borghamn Strand ser ut som en liten by med sina med 22 byggnader utspridda precis vid foten av Omberg och utmed Vätterns strand. De flesta husen uppfördes vid början eller i mitten på 1800-talet (se fliken Historia för mer information) och är byggnads- och kulturminnesmärkta. Det innebär att byggnaderna inte får byggas om och renoveras hur som helst. De har därför inte samma standard som dagen nybyggda hus och detta bidrar till att rummen kan vara lite lyhörda och golven kan knarra. Men det är ju hela charmen! Du kan verkligen känna tidens vingslag och insupa den historiska atmosfären när du bor här. Vi har i dagsläget 32 rum och 89 bäddar utspridda på fyra stora hus och två små torp. Alla våra rum är TV- och rökfria och alla våra gästrum och gemensamma lokaler har gratis Wifi.

Långholmen

Parallellt med Översten och Generalen ligger områdets längsta hus som är hundra meter långt. I bottenplanet finns vår reception och ett litet café för allmänheten. Här äter även förbokade grupper sina måltider i matsalen. På övervåningen finns våra ” logement” med 19 st bäddar fördelade på tre vackra rum med kakelugnar. Här kan du bo enkelt tillsammans med hela familjen, släkten eller vänner och få en hel våning för er själva.

Klicka på pilarna för att se bilder på matsalen, konferensrummet och de tre logementsrummen.

Generalen

I Generalens bottenvåning finns festsalen som har fönster ut mot Vättern från tre håll och mitt emot festsalen ligger ett av våra tre vandrarhemskök. På övervåningen finns även här flera olika typer av rum, t.ex dubbelrum med dubbelsäng och rum med två våningssängar.

Översten

På andra våningen i Översten finns 7 stycken dubbelrum och ett litet vandrarhemskök. Är man en större grupp så kan man hyra hela övervåningen för sig själva. Några av rummen är fixade och hyrs ut bäddade.

Klicka på pilarna för att se fotografier på några av rummen i Översten.

Kommendanten

I Kommendanten finns dubbelrum med dubbelsäng, rum med två enkelsängar och två rum med fyra bäddar. Ett av dem har en dubbelsäng och en våningssäng och det andra rummet har två enkelsängar och en våningssäng. På tredje våningen bygger vi nu två unika rum med med hög standard. Med utsikt över Vättern kommer de bli perfekta för bröllop eller andra festligheter.
 

På bottenvåningen finns även ett vandrarhemskök och ett litet matrum. Här finns även områdets enda hundrum med en egen ingång på östra gaveln, dusch och toalett.

Stora och Lilla Hamnsstugan

Stora och Lilla Hamnsstugan är våra charmiga 1800-tals torp som ligger mjukt inbäddade i sin lilla torparträdgård.  Stora hamnvaktarstugan har en dubbelsäng och lilla hamnvaktarstugan har två enkelsängar. Stugorna är perfekt att hyra en helg när man vill komma bort från allt. Du kan hyra dessa per natt eller per vecka.

Close Menu