Bröllop och fest

En fest på Borghamn Strand är någonting alldeles extra! Det fantastiska läget vid Vättern och de kulturminnesmärkta lokalerna är den perfekta inramningen för bröllop, födelsedagar och andra högtidsstunder. Om vädret tillåter kan vigseln hållas vid strandkanten, därefter kan ni intaga er festmåltid i Blå salen med utsikt över Vättern från tre håll. I Borghamn Strand finns det plats för sällskap i olika storlekar, vår största lokal tar max 95 personer. Med våra 89 sängplatser så är det möjligt för sällskapet att övernatta vilket ger er mer tid tillsammans med era nära och kära.

För dig som vill ha en traditionsenlig kyrkvigsel finns flera fantastiska medeltida små stenkyrkor med magiska motiv målade på väggarna att välja emellan. En av dessa medeltida kyrkor är Herrestads kyrka som är Sveriges äldsta kyrka, en annan är Väversunda kyrka som dessutom ligger bredvid Berzeliusgården där Jöns Jacob Berzelius växte upp. Jöns Jacob Berzelius ses som en av den moderna kemins grundare, han upptäckte flera grundämnena och är av världens mest kända kemister. Den tredje är Roglösa kyrka som är berömd för sin medeltida, rikt järnbeslagna dörr daterad till 1275, men också för sin arkitektur som visar påverkan från cisterciensernas klosterkyrka i Alvastra.

Vill du inte gifta dig i kyrkan så har vi flera vackra platser på Borghamn Strand som lämpar sig väl för bröllop; vår frukträdgård, vår “mini-Alvastraruin”, hamnen och vid fiskemuseet. Dessutom finns hela Omberg med sin makalösa natur ett stenkast bort.

 

Mat

Borghamn Strand serverar alltifrån brunch till finmiddag. Genom att både erbjuda mat lagad på närodlade råvaror från vår egen restaurang och samarbeta med restauranger i Östergötland kan vi erbjuda välsmakande och välkomponerade menyer till både små och stora sällskap. Kontakta oss så planerar vi maten för er fest tillsammans.

Boka & Pris

För offert och bokning, skicka ett mail till info@borghamn.com eller fyll i formuläret nedanför så tar vi kontakt med er.