Bröllop och fest på Borghamn Strand

En fest på Borghamn Strand är någonting alldeles extra! Det fantastiska läget vid Vättern och de kulturminnesmärkta lokalerna är den perfekta inramningen för bröllop, födelsedagar och andra högtidsstunder. Om vädret tillåter kan vigseln hållas vid strandkanten, därefter kan ni intaga er festmåltid i Blå salen med utsikt över Vättern från tre håll. I Borghamn Strand finns det plats för sällskap i olika storlekar, vår största lokal tar max 100 personer. Med våra 89 sängplatser så är det möjligt för sällskapet att övernatta vilket ger er mer tid tillsammans med era nära och kära.

Om ni vill ha en inomhusfest med mer än 100 deltagare så rekommenderar vi att ni kontaktar Lars Gustavsson på Östgöta Dahls Hembyggdsförening på tel 0705648185. Deras lokal Näset ligger i Borghamn och tar mellan 100-150 gäster. Ni får gärna boka sängplatser hos oss för er som inte vill åka hem efter festen.

För dig som vill ha en traditionsenlig kyrkvigsel finns flera fantastiska medeltida små stenkyrkor med magiska motiv målade på väggarna att välja emellan. En av dessa medeltida kyrkor är Herrestads kyrka som är Sveriges äldsta kyrka, en annan är Väversunda kyrka som dessutom ligger bredvid Berzeliusgården där Jöns Jacob Berzelius växte upp. Jöns Jacob Berzelius ses som en av den moderna kemins grundare, han upptäckte flera grundämnena och är av världens mest kända kemister. Den tredje är Roglösa kyrka som är berömd för sin medeltida, rikt järnbeslagna dörr daterad till 1275, men också för sin arkitektur som visar påverkan från cisterciensernas klosterkyrka i Alvastra.

Om du väljer att gifta dig borgerligt kan du vända dig till vigselförättare i Vadstena kommun.

 

Mat

Borghamn Strand serverar alltifrån brunch till finmiddag. Genom att både erbjuda mat lagad på närodlade råvaror från vår egen restaurang och samarbeta med restauranger i Östergötland kan vi erbjuda välsmakande och välkomponerade menyer till både små och stora sällskap. Kontakt oss för att planera maten för er fest.

Boka & Pris

För offert och bokning, skicka ett mail till [email protected] eller fyll i formuläret nedanför så tar vi kontakt med er.

Close Menu